Saturday, December 29, 2007

IZJAVE POLITIČARA O SPALIONICI U APATINU

Zoltan Đarmati je na pitanje o "termoelektrani", iliti spalionici, iliti pržionici, kako je zovu Apatinci, novinarki Radio Novog Sada izjavio: " Bio sam na prezentaciji austrijsko-mađarske firme AGT iz Beča i EU Logistik 2005 iz Đera i pitao za emisiju CO2. Kad su mi rekli da emisije nema, da je ona ustvari 0, postao sam malo skeptičan, jer na svetu ne postoji nijedno tako postrojenje. Ne bih voleo da mi budemo pokusni kunići", izjavio je Đarmati.

Na novogdišnjem koktelu u ministarstvu za zaštitu životne sredine na pitanje novinarke Radio Novog Sada o "termoelektrani" i traženju referenduma oko nje u Apatinu Saša Dragin, ministar je odgovorio da se ništa ne može raditi bez potrebnih dozvola (Studije uticaja na životnu sredinu) ali i da o tome mišljenje treba da daju i sami građani.

Razgovarala Dragana Ratkovic

1 comment:

Anonymous said...

sretno u borbi ljudi. nudim vam pomoc oko ovoga koliko god cu biti u mogucnosti! Kako ne postoje nikakve studije o ovoj spalionici - njeno otvaranje necete dozivjeti josh sigurno 5 godina. Drzite oci otvorene na pojavu studije utjecaja na okolinu... i reagirajte, nadjite im svaku gresku u toj studiji nabijajte im to na nos.
PS: samo da vam dam savjet - izvoz otpada za energetsku oporabu ili spaljivanje van europe je ZABRANJENO!!!!! recite to svojima u opstini nek se gone u 3. pm. a isto tako posaljite pismo EK u brisel da vam madzari zele utrpati vlastito smece. (EU waste framework directive)

trazite ih i specifikaciju sastava tih "bala"...

a cujemo se telefonom iza praznika. pozdrav. mAX